• متفرقات >> حلال و حرام

    سوال نمبر: 39371

    عنوان: قرعه اندازي

    سوال: در مارکیت ما چند تن از دوستان ما در نزد یک تن شان روزانہ 1000 افغانی را ہرکدام از ایشان میدہند مثال 10 نفر ہستیم 1000 یک ہزار افغانی ہر کدام از ما در نزد احمد جمع میکنیم بعد از 10 روز قرعہ کشی میشود نام ہر کسیکہ برآمد ہمہ پول بہ او دادہ میشود مثال 1000*10 نفر=10000 میشود روزانہ و 10000 ہزار کہ روزانہ جمع میشود 10000*10 روزمیشود100000 یک صد ہزار افغانی میشود. وقتیکہ قرعہ کشی میشود تمام پول بہ نفری دادہ میشود کہ نامش برامدہ است و این سلسلہ جریان دارد در دور بعدی بعد از 10 روز باز قرعہ کشی میشود لیکن در دیگر قرعہ کشی ہا نام کسانیکہ در قرعہ کشی ہای قبلی نا مشان برامدہ و پول گرفتہ اند نامشان انداختہ نمیشود و بہ ہیچ کس دوبارہ پول دادہ نمیشود وکم یا زیاد بہ کسی دادہ نمیشود نام کسی کہ برامدہ است او ہم پول میدہد تا بہ اخیر کہ بہ ہمہ پو ل شان دادہ شود ہمہ تا بہ اخیر روز یک ہزار افغانی را میدہد تا بہ اخیر. دیگر اینکہ کسیکہ پول در نزدش جمع میشود بار اول بہ او بدون قرعہ کشی دادہ میشود میگویند چراکہ او زحمت جمع آوری روزانہ پول را میکشد و ہمہ بہ این راضی است و نا گفتہ نماند کہ او ہم مثل

    جواب نمبر: 39371

    بسم الله الرحمن الرحيم

    فتوی: 1021-208/D=7/1433 تفصیلے کہ در سوال نوشتہ شدہ است مطابق او قرعہ اندازی کردن وشخصے کہ نام او در قرعہ برآمد ہمہ پول (روپیہ) باو دادہ شود جائز است ونیز شخصے کہ زحمتِ جمع برداشت می کند او را بدون قرعہ کشی بار اول پول دادن ہم جائز است چوں برضائے ہمہ شرکا است۔