• عبادات >> صلاة (نماز)

    سوال نمبر: 50377

    عنوان: اگر شخصے در رکعت دوم نماز درحال قرائت سورہ ای باشد کہ ایں سورہ نسبت بہ سورہ رکعت اول متأخر باشد وناگہاں متوجہ شود وبہ سورہ دیگرے برود چہ اشکالے درنماز او ایجاد می شود۔

    سوال: اگر شخصے در رکعت دوم نماز درحال قرائت سورہ ای باشد کہ ایں سورہ نسبت بہ سورہ رکعت اول متأخر باشد وناگہاں متوجہ شود وبہ سورہ دیگرے برود چہ اشکالے درنماز او ایجاد می شود۔

    جواب نمبر: 50377

    بسم الله الرحمن الرحيم

    Fatwa ID: 260-68/L=3/1435-U بہ ترتیب خواندن سورہ ہائے قرآن در قراء تِ نماز واجب است اگر شخصے در رکعت اول مثلاً سورہٴ قل یا ایہا الکافرون را خواند ودر رکعت دوم قصداسورہ ای قبل از سورہٴ قل یا ایہا الکافرون بخواند ایں عمل او مکروہ تحریمی میباشد اما اگر سہواً خواند مکروہ نمی باشد، ونمازش در ہردو صورت درست است، برائے این کہ رعایت ترتیب در قراء ت از واجبات تلاوتِ قرآن است نہ کہ از واجباتِ نماز، چنانچہ در حلبی کبیری است: ویکرہ أن یقرأ في الثانیة سورة فوق الّتي قرأہا في الأولی لأن فیہ ترک الترتیب الذي أجمع علیہ الصحابة رضوان اللہ تعالی علیہم أجمعین ہذا إذا کان قصدًا وأما سہواً فلا․ فقد ذکر عن علي بن أحمد أنہ سئل عن رجل قرأ في الأولی من الظہر سورة الفلق وفي الثانیة قل ہو اللہ أحد فلما بلغ اللہ الصمد تذکر أن علیہ أن یقرأٴ قل أعوذ برب الناس فقال یتمّ سورة الإخلاص (الحلبي کبیري ص۴۲۶ دار الکتاب دیوبند) لہٰذا اگر سہواً در رکعت دوم سورہٴ قبلی را شروع نمود وناگہان بہ یادش آمد پس ہماں سورہ را مکمل نماید بہ سورہٴ دیگرے نرود۔ واگر رفت نمازش درست میباشد ولے ایں عملش خلاف اولی است۔